Verzekeringstips voor onervaren of jonge bestuurders

onervaren of jonge bestuurders

Hoewel de tarieven voor autoverzekeringen niet door de overheid worden vastgesteld, zijn ze afhankelijk van vele factoren, waaronder leeftijd, rijgedrag, kredietscore en andere risico-indicatoren. Nieuwe chauffeurs lopen bijvoorbeeld doorgaans een groter risico dan oudere, ervaren chauffeurs. Onervaren of jonge bestuurders kunnen flinke premiestijgingen zien, maar als ze bereid zijn bepaalde aanpassingen door te voeren, is het mogelijk om die kosten te verlagen.

porsche verzekering

Een goede eerste stap is het toevoegen van een ervaren chauffeur aan uw polis. Dit kan helpen om uw premie te verlagen en zorgt ervoor dat de juiste mensen gedekt zijn in het geval van een ongeval. Als alternatief kunt u ook kijken naar op gebruik gebaseerde verzekeringsopties waarmee u alleen betaalt voor de kilometers die u rijdt en waarmee onervaren of jonge bestuurders uit uw dekking worden verwijderd.

Of u al dan niet een speciale polis voor uw Porsche nodig heeft, wordt bepaald door de minimale aansprakelijkheidsdekkingsvereisten van uw staat. In de meeste staten omvat dit aansprakelijkheidsdekking voor lichamelijk letsel en materiële schade, evenals dekking voor onverzekerde/onderverzekerde automobilisten. Over het algemeen is het een goed idee om ten minste het minimale dekkingsniveau te behouden dat vereist is door uw staat, maar u kunt ook aanvullende soorten dekking overwegen, zoals uitgebreide of botsingsdekking.

Verzekeringstips voor onervaren of jonge bestuurders

Hoewel het verleidelijk kan zijn om een tienerbestuurder een eigen polis te geven, toont ons onderzoek aan dat dit meestal een slechte zet is. In feite betalen tienerbestuurders die hun eigen polis kopen doorgaans meer dan $ 1.600 meer per jaar dan tieners die op de polis van hun ouders blijven. In de meeste gevallen is het veel voordeliger om uw tiener toe te voegen aan uw polis of aan te wijzen als uitgesloten bestuurder.

Het is ook belangrijk om te profiteren van eventuele kortingen die voor u beschikbaar zijn. Zo biedt Auto-Owners drie speciale spaarprogramma’s voor tienerbestuurders, evenals diverse andere kortingen die uw kosten kunnen verlagen. Deze omvatten een goede studentenkorting, een studentenkorting op school en de mogelijkheid om rijgedrag te volgen met hun Teen Monitoring-programma.

Een Porsche-voertuig kan worden gedekt door een fabrieksgarantie of door een onafhankelijke dealergarantie. Afhankelijk van de specifieke kenmerken van het model kunnen deze garanties tot vijf jaar of langer duren. Bovendien komen sommige modellen in aanmerking voor een vrijstelling van afschrijving, die is ontworpen om de eigenaar van het voertuig te beschermen tegen waardeverlies als gevolg van schade aan of vernieling van de auto.

Als u niet zeker weet welk type garantie bij uw Porsche is inbegrepen of hoe u een vervangend exemplaar kunt krijgen, kan de fabrikant van het voertuig u meer informatie geven. De Porsche-website biedt ook een lijst met geautoriseerde dealers en hun contactgegevens. U kunt dan de dealer bellen of bezoeken om uw specifieke behoeften te bespreken en erachter te komen welke garantiedekking wordt geboden bij uw specifieke voertuig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *